zHome

Situated in the Issaquah Highlands, zHome is envisioned as a ten unit, net zero energy town home community. The .4-acre site is part of a larger parcel located at the entrance to the Highlands. Our design solution for zHome is to elevate the role of shared spaces by orienting all of the units around a common courtyard. This south-facing courtyard creates connections to the community . Decks and porches on each dwelling create modulating spaces between the units and the courtyard. These function as extensions of the primary living spaces and will be provided with screening devices for sun and privacy control. Motor vehicles are relegated to a woonerf access along the north side of the site. While the creation of a net zero project is a very exciting goal on it’s own, it is our hope that the zHome project will create an environment where community resources and individual needs are carefully balanced.